Zo kun je een eigen telefoonhoesje maken

Je wil je smartphone graag personaliseren met een eigen telefoonhoesje. Je wil een grappige foto, dierbare herinnering of inspirerend citaat vaak bij je dragen en je telefoon een unieke look geven. Herkenbaar? Dan kun je een eigen hoesje maken. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om dit gemakkelijk en snel te doen.

 

Redenen om een hoesje te maken

Met een zelfgemaakt telefoonhoesje steel jij de show op sociale gelegenheden. Het is gegarandeerd een gespreksstarter en je weet zeker dat niemand anders zo’n hoesje heeft. Als je ervoor kiest om een foto op het hoesje te plaatsen, word je telkens weer herinnert aan het moment van die foto. Kies je voor een citaat? Dan word je met één blik op het hoesje weer geïnspireerd. Als je een eigen bedrijf hebt, kun je er ook voor kiezen het logo hiervan te plaatsen op je hoesje. Zo promoot je het bedrijf op een simpele, subtiele manier.

 

Zo maak je een hoesje

Een telefoonhoesje maken kan op meerdere websites. Deze bieden een module aan waarmee je moeiteloos en snel een hoesje kunt maken. Vaak begint dit met het kiezen van jouw model en welke vorm jouw hoesje moet hebben. Vervolgens maak je het telefoonhoesje helemaal naar jouw smaak: plaats foto’s, teksten en illustraties tot je het perfecte hoesje hebt gemaakt. Dan kun je deze bestellen.  Vaak heb je binnen een paar dagen het hoesje binnen.

 

Kiezen uit de verschillende hoesjes

Weet je niet goed welk hoesje te kiezen? Vaak kun je kiezen uit twee soorten: een case en een flipover. De case beschermt de achterkant en zijkanten van je smartphone. Je kunt hier één foto op plaatsen en kiezen uit een zachte of harde variant. Waar je voor kiest hangt af van wat je mooi vindt. De flipcase gaat helemaal rondom je telefoon en sluit met een magneet. Je kunt hier vaak twee foto’s of één doorlopende foto op plaatsen. Dit hoesje beschermt je telefoon dus helemaal, maar bedekt wel het scherm. Dat kan als storend worden ervaren.

 

Inspiratie voor je eigen telefoonhoesje

De keuze tussen afbeeldingen en/of teksten is best moeilijk. Het telefoonhoesje zal namelijk lang meegaan, dus je zal hier vaak naar kijken. Wat kun je er dan op plaatsen? Naast een leuke foto, kun je ook kiezen voor een algemene afbeelding van bijvoorbeeld je hobby. Plaats bijvoorbeeld de toetsen van een piano op het hoesje als je piano speelt. Zoals hierboven benoemd werd kun je ook kiezen voor een citaat dat jou inspireert. Probeer je minder vaak op je smartphone te pakken? Dan kun je het hoesje hier een herinnering aan maken. Verder kun je er ook voor kiezen om een grappige afbeelding op het hoesje te zetten. Zo krijg je altijd een lach op je gezicht wanneer je deze ziet. De mogelijkheden voor het maken van je eigen hoesje zijn oneindig, dus denk er vooral goed en creatief over na.

 

Ook een leuk cadeau

Je kunt ook een telefoonhoesje maken voor een familielid of vriendin. Een eigen hoesje is namelijk een erg origineel cadeau. Heeft je nicht net een kind gekregen en overspoelt ze je met foto’s hiervan? Maak er dan een telefoonhoesje van. Heb je een hilarische foto van jou en je zus? Dan kun je haar laten lachen door deze op een telefoonhoesje te zetten en aan haar te geven. Een eigen telefoonhoesje is zeker een succesvol cadeau.

 

Dit moet je niet vergeten

Als je een eigen telefoonhoesje wil maken, moet je op een paar dingen letten. Om te beginnen is het slim om verschillende websites te vergelijken. Wat past het beste bij wat jij wil en waar kun je het best mee werken? Let ook op de prijs, die kan erg verschillen. Kijk daarnaast ook naar hoe je het hoesje kunt ontwerpen en of je de module snapt. Bij sommige websites kun je meer veranderen aan het hoesje dan bij andere. Verder is het belangrijk dat je een foto kiest die van goede kwaliteit is en waarbij geen belangrijke elementen op de randen staan. Deze randen komen namelijk om de zijkant van je telefoon. Als je klaar bent met ontwerpen, kun je het best alles nog een keer nakijken. Een zelfgemaakt telefoonhoesje is namelijk niet te retourneren.