Wanden gaan schilderen? Schaf deze 5 essentiële spullen aan

schildersplakband

Als je gaat sausen en schilderen moet je zorgen dat alles netjes blijft en je zonder belemmeringen een goed resultaat kunt bereiken. Dit geld zowel voor het binnen als buiten beschilderen van een pand. Een van de noodzakelijke schilders spullen is afdekzeil en afplak tape. Afplak tape heeft de eigenschap om verfklodders op plafonds, andere wanden en obstakels te voorkomen. Verder dien je alles in huis te hebben om apparaten en objecten te beschermen tegen hardnekkige verfklodders.

1. Schildersplakband

Schildersplakband heb je in verschillende soorten en maten. Het makkelijk is dat het goed blijft zitten op het deel dat niet mee geschilderd mag worden en vooral geschikt is voor deurranden, deurknoppen, stopcontacten, plafondranden en vloerranden. Met schildertape heb je geen last van uitlopers van verfklieders. Sommige verfsoorten zijn zeer lastig te verwijderen. Denk aan verf dat in een tapijt op de vloer komt of op een duur apparaat in huis. Afplak tape is in verschillende kleuren te koop.

schildersplakband

2. Afdekzeil

Afdekzeil is onmisbaar tijdens het schilderen. Het voorkomt dat verfklodders de vloeren vies maken. Ook kun je diverse objecten hiermee afplakken die dicht bij de te beschilderde muur staan zoals TV meubels, tafels, bankstellen, stoelen en trappen. Afdekzeil is meestal van plastic en makkelijk op en uit te vouwen.

3. Schuurpapier

Meestal moet het te schilderen object glad worden geschuurd alvorens er verf of lak overheen kan. De verf hecht beter en het oppervlak voelt mooi glad aan. Schilders schuurpapier kan goed worden toegepast op diverse houtsoorten. De rug van het schuurpapier bestaat uit latex en maakt handschuren eenvoudig.

4. Muurverf set met schoonmaakmiddel

Rollers en kwasten mogen niet ontbreken. Schaf goede kwaliteit aan zodat het schilderen makkelijker wordt. Schaf een grote bak aan waarmee je verf op de roller kunt doen. Kwasten zijn handig om hoekjes aan te passen en langs naden te schilderen. Gebruik hierbij altijd afplak tape. Zorg voor voldoende doekjes om verfklodders mee te verwijderen en dikke plakken verf af te vegen. Zorg voor een bak met terpentine of water waarmee je de roller weer makkelijk schoon kunt maken.

5. Werktrap

Om de bovenkant van de wanden te schilderen en eventueel het plafond is een stevige werktrap met minstens 4 treden hoog aan te raden. Zorg voor een plateau waar je op kunt staan. Een andere mogelijkheid een woonkamer stijger die je in de woonkamer plaatst om op hoogte te verven.