Waarde van gouden ringen

Vroeger had goud waarde omdat het moeilijk te mijnen was en mensen dachten dat er weinig van was. De mensen die gouden ringen droegen deden dit om hun status in de maatschappij te laten zien. Nu is goud makkelijk te mijnen en we weten dat er veel van is maar toch heeft goud waarde. We hebben allemaal geaccepteerd dat het waarde heeft en dit heeft dan dus ook. Bovendien zijn gouden ringen niet alleen waardevol maar ook mooi om te dragen.

In de onze maatschappij worden gouden ringen vooral door het vrouwelijke geslacht gekocht en gedragen. Rappers rekenen we dan niet mee die alles van goud dragen. Mannen dragen over het algemeen geen gouden ringen maar er is wel uitzondering hierop. Mannen dragen wel gouden trouwringen wanneer ze getrouwd zijn. Er is ook nog een kleine groep mannen die gouden ringen dragen van hun familie. Dit zijn gouden ringen met het familiewapen erop en zijn door de generaties doorgegeven.

Voor vrouwen zijn gouden ringen niet alleen een mooie sieraad maar het is ook een goede investering. Wat nu wel door de eeuwen heen is bewezen is dat goud zijn waarde blijft houden. Het wordt juist meer waard terwijl geld zijn waarde kan verliezen.