Streaming audio: een introductie

Streaming audio, een paar jaar geleden konden wij hier nog niets bij voorstellen. Vandaag de dag is streaming audio realiteit geworden. Vanaf de smartphone, tablet of computer muziek streamen naar een audio systeem, makkelijk kan haast niet. Het idee achter streaming audio is heel simpel:

Een draadloze verbinding waarover een audiosignaal van punt A(smartphone, tablet, laptop, oid.) naar punt B(speaker, receiver, oid.) wordt verzonden.

Zo’n draadloze verbinding is in vele soorten, denk bijvoorbeeld aan WiFi, Bluetooth, Airplay of NFC. Het digitale signaal wordt vanaf punt A verzonden en op punt B door een Digital Audio Converter(DAC) omgezet naar een analoog signaal. Vervolgens klinkt het geluid uit de speakers.

Verschillende mogelijkheden van streaming audio

De groeiende populairiteit van streaming audio heeft de interesse van verschillende fabrikanten gewerkt. Op dit moment zijn de merken Sonos en Heos by Denon de meest populaire audio merken.

Het Amerikaanse Sonos is de absolute koploper wat betreft streaming audio systemen. Met hun speakers( de Play 1, Play 3 en Play 5) en hun soundbar( de playbar) loopt Sonos mijlen ver voor op de andere merken. Sonos werkt, ziet er fantastisch uit en produceert bovendien een fenomenaal geluid. De verkoopcijfers zijn dan ook indrukwekkend, Sonos is de absolute nummer 1 op de streaming audio markt.

Denon, een Japans audio merk timmert echter stevig aan de weg. Het merk lanceerde in 2014 de audio lijn ‘’Heos by Denon’’. Liever goed gejat dan slecht bedacht zou heel goed het motto van Denon kunnen zijn. Het merk presenteerde een vrijwel identieke audio lijn als die van Sonos. Zo lijken zelfs de namen van de audio systemen op elkaar.

Al met al heeft Sonos een enorme voorsprong in handen. Het merk loopt jaren voor en dat is te merken aan het gebruiksgemak. Sonos heeft in stilte het meest complete streaming audio systeem weten te ontwikkelen. Sonos is dan ook de absolute aanrader als het aan komt op een streaming audio systeem.

Interesse in een audio systeem van Sonos? Houd onze website in de gaten voor de meest recente Sonos aanbiedingen.