Dit zijn de verschillende snowboard bindingen

Als je gaat snowboarden heb je hier natuurlijk bepaalde spullen voor nodig. Een van deze spullen is de snowboardschoen. Het is belangrijk om te weten dat je niet een soort snowboardschoen hebt. De schoenen kunnen namelijk verschillende snowboard bindingen hebben. Ben jij benieuwd naar wat je allemaal nodig hebt voor je snowboard? Lees dan snel verder.

Strap bindingen

Als je regelmatig op wintersport gaat, ben je vast wel bekend met strap bindingen. Deze bindingen zijn over het algemeen populair, omdat het veel steun op je hielen biedt. Dit is ideaal tijdens het snowboarden. En is erg prettig tijdens het snowboarden. Het heten strap bindingen, omdat de straps de sluitingen zijn waarmee je de schoenen aan je board vastmaakt.

Kies je voor strap bindingen? Dan moet je softboots aan. Je kunt dus niet kiezen welke boots je aan wilt doen. Het fijne aan deze optie is dat de bindingen zelf al heel veel steun bieden. Hierdoor zitten de schoenen comfortabel en krijg je minder snel last van pijntjes. Hierdoor is heen en weer lopen ook pijnloos. Je levert hier wel iets voor in. Het kan namelijk wel een tijdje duren, voordat je de straps vast hebt gemaakt. Onderschat dit dus niet!

Hybride bindingen

Deze hybride bindingen bestaan uit zowel step-in, als strap bindingen. Zo moet je de bindingen eerst goed vastklikken. Verder is er nog een strap die je nodig hebt om het geheel goed vast te maken. Er zit dus minder tijd in. Het fijne aan deze optie is dat het multifunctioneel is. Zo zijn ze ook te gebruiken voor de softboots. Dit is ook wel echt aan te raden, omdat de softboots vaak wel een stukje lekkerder lopen.

Wat voor sommigen misschien minder fijn is, is het feit dat deze snowboard bindingen minder instelmogelijkheden heeft. Vind je dit heel erg belangrijk? Dan is het aan te raden om voor de strap bindingen te kiezen. Zorg in elk geval dat je het juiste materiaal gebruikt voor je snowboard.